Hey dostum! Sen resmen kurucu başkanlığa oynuyorsun!
Şöyle ki, senin aklında yeni bir marka kurmak, farklı projeler oluşturmak ya da hayalindeki bir şeyleri var etmek ve onları bir yerlere getirmek var. Çünkü seçtiğin bu sembol, günümüzdeki logo mantığının atası olan DAMGA-İM. Kendisi, Türklerin tarih boyunca ailelerini veya devletlerini sembolize etmek için kullandığı, objelerin üstüne işlediği ya da kazıdığı o figürlerden birisi. İz bırakmanın, kalıcı olmanın kısaca bir şeyleri var edip onu etkili kılmanın sembolik şekli. Hal böyle olunca arzular şelale diyoruz, şu Apple’a inat Armut diye bir marka çıkar bari, neredeyse aldığımızın yüzde 50’sini vergiye ödüyoruz!
Yaşamı Simgeleyen Motifler Kategorisi
Motif Symbolizing Life
“Türkler tarih boyunca aile, oba, oymak, devlet gibi kavramları ifade edebilmek için belirli figürleri damga=im olarak kullanmışlardır. (…) İm ve damgalar o kişi veya topluluğun varoluşunun simgesidir. Bu uygulama, hem soy ve ailenin adının sürdürülmesini hem de aileye ait çok değerli eşyaların yitirilmemesini sağlamaktadır. Ayrıca, im ve damga, üretilen her tür araç gerecin ya da dokumanın, hangi kişi veya toplumun kültürüne ait olduğunun, aktarıldığı nesiller tarafından da bilinmesini sağlamakta, hatta bir üslup belirlemesini dahi mümkün kılmaktadır.”
“The Turks have used specific figures for terms like family, tribe and state as signs throughout history. You may observe these figures on a large spectrum, ranging from weaving to tombstones. Signs and seals are a symbol of an individual or a society and this concept contributes to the continuation of the lineage and the family as well as to the protection of valuables belonging to the family. On the one hand, any tools, equipment, or woven cloths produced will help the individual or society’s culture, wherever it belongs, to pass on to another generation; at the same time, it makes it possible for a style to be determined. One can spontaneously spot which ethnic group a woven cloth belongs to by looking at its characteristic features.”